Hostel je izgrađen od drveta, aluminijuma i stakla. Ima 250 kv. metara, dva nivoa, osam soba i može da primi 27 gostiju.

Pogled – Hostel je izgrađen od drveta, aluminijuma i stakla. Ima 250 kvadratnih metara, dva nivoa, osam soba i može da primi 27 gostiju. Hostel je spoj urbanog i prirodnog. Namenjen je svima koji želje da ostanu u gradu a da i pored toga osete prirodu. S jedne strane nalazi se u neposrednoj blizini parka i na Dunava i iz njega se pružaju panoramski pogledi na najlepše delove grada, a s druge strane, centar grada i autoput su veoma blizu – kaže za “24 sata” Miodrag Zrnić, vlasnik Arkabarke.

U prizemlju se nalazi dnevna soba sa barom, a na spratu su sobe. Sve je urađeno minimalistički, u veselim bojama i sve je maksimalno funkcionalno.

– Moja supruga Vasiliki je arhitekta i ona je bila zadužena za projektovanje i uređenje hostela. U njemu se verovatno oseća ženska ruka jer su 70 odsto gostiju do sad bile žene – dodaje Zrnić. Prvi gosti hostela bili su Grci, a onda su se smenjivali Italijani, Norvežani, Kanađani, Slovenci.
– Svi su bili oduševljeni, naročito kada je počeo sneg. Neki su iz toplih soba gledali ledenice koje plutaju Dunavom i Kalemegdan sav u belom, a neki su izleteli u park da se grudvaju – kaže vlasnik hostela.
Februar 6. 2008 published by 24 sata